9 Aralık 2009 Çarşamba

2009'un en iyi albümleri part2: Telefon Tel Aviv - Immolate Yourself



1999 yılında New Orleans'da Joshua Estis ve Charles Cooper tarafından kurulan Telefon Tel Aviv,2001'de Chicago'ya taşındı. Nine Inch Nails ile birlikte müzik maceralarına çıkan Tel Aviv 2001 yılında ilk albümleri "Fahreneit Fair Enough"'ı çıkarırlar. IDM (Inteligent Dance Music - Akıllı Dans Muziği) türünde yürümeye başlarlar. Piyanonun akustik öğelerinin zihin dalgalandırıcı ritmik desenlere bulandığı ,yoğun duyguların elektronik öğelerle birleştiği bir tarz.
2004 yılında ise duygu yoğunluğu üst düzeylerde olan "Map of What is Effortless".
2009 yılında Ocakta bizi yeni albümleri "Immolate Yourself"(kendinizi kurban edin) ile tam sevindirmişlerken kötü bir haberle hüzüne boğdular. Charles Cooper daha albümün çıkışından 3 gün sonra Chicago'daki evinde yanlız bir şekilde ölü bulundu. İntahar'dan tutunda uyuşturucu komasına kadar çeşitli söylentiler dolandı. Bu albüm Charles Cooper'ın hüzününü ve melankolik hislerinin sonsuz bir belgesi oldu.
Telefon Tel Aviv'in parçaları her dinlediğinizde Charles Cooper'ın albümdeki samplelara mikroskopik detaylarla yaptığını anlayabiliyosunuz. Benim sıze tavsiyem 2009'ın en iyi albümlerinden olan "Immolate Yourself"'i en azından 320kbit kalitesinde dinlemeniz.

1. "The Birds"
2. "Your Mouth"
3. "M"
4. "Helen of Troy"
5. "Mostly Translucent"
6. "Stay Away from Being Maybe"
7. "I Made a Tree on the World"
8. "Your Every Idol"
9. "You Are the Worst Thing in the World"
10. "Immolate Yourself"


Hiç yorum yok: