2 Kasım 2009 Pazartesi

VizyonPlus KASIM Muzik

THE XX – THE XX























The XX grubu güneybatı Londra’daki meşhur Elliott School’dan çıkma bir grup. “School of Rock” olarakta bilinen Elliott School’dan mezun diğer isimler Hot Chip,Four Tet ve Burial. Gençlik yıllarını müzikal enstrümanlarıyla kurcalayarak geçirdikten sonra Young Turks plak şirketiyle album anlaşması yapıp ilk albümleri The XX’I çıkarmışlar.
İlk bakışta herhangi bir bilinmeyen garaj grubu gibi ağır rock’n roll beklerken size çok daha ilginç şeyler sunmaktalar. Vocal’de erkek – kız duosu görmekteyiz : Romy Madley Croft (gitarist) ve Oliver Sim (bas gitarist). Klavye ve gitarda Baria Quereshi ve samplingde Jamie Smith gurubun diğer üyeleri. Muzikleriyse gerçekten güney Londra tarzını yansıtıyor : nazik ve sade melodilerin üzerine minimal dubstep ve r&b beatleri. Kağıt üzerinde biraz farklı bir mix gibi görünüyor ama dinlemeden gerçekten the XX’I tanıyamazsınız. Çeşitli mecralardan dinleyebiliceginiz grubun Aaliyah’ın Hot Like Fire parçasına coverının albümde olmaması tek eksiklik (misal iTunes’dan alırsanız bonus track olarak bu şarkıyı ücretsiz indirebilmektesiniz) . Big Pink,Micachu,ve Friendly Fires’la birlikte turneye çıkan ve albümden “Crystalised”’I iTunes”da Single of the Week olan The XX en azından bir kere dinlenme şansını hakediyor.

1 Intro 2:08
2 VCR 2:57
3 Crystalised 3:22
4 Islands 2:41
5 Heart Skipped A Beat 4:02
6 Fantasy 2:38
7 Shelter 4:30
8 Basic Space 3:08
9 Infinity 5:13
10 Night Time 3:37
11 Stars 4:23


VITALIC - FLASHMOB























Vitalic’in ilk stüdyo albümü OK COWBOY’dan bu yana 4 sene geçti. Dj Hell veya Miss Kitten’in setlerini takip etmeyen insanlar için bu albüm Vitalic’le tanışma şansı idi. 2007 yılındada sırf kendi parçalarını çaldığı Ancienne Belgique’deki setinide V Live adıyla çıkardı. Bu albümde artık Vitalic’in müziğinin sırf o klasik “tekno-elektro”’dan çıktığını hissetirmeye başladı. Bu yıla kadar çeşitli releaseleri oldu tabi hiç biri bu sene yazın release ettigi Disco Terminateur EP gibi deildi.Disco Terminateur EP ile artık yepyeni bir sound ve tarz bulduğunu hepimiz ögrendik ve bu bize Flashmob için bir ipucu oldu. (Zaten Terminateur EP’deki Your Disco Song ve Disco Terminateur Flashmob’da yerini aldı). Flashmob albümünün sound’u Justice ve Daft Punk arasında gidip geliyor demek en açıklanabilesi açıklama olur. Albümdeki parçaları dinledikten sonra “ abi ben bunu nerde duymuştum ? Ya kesin eminim ya bi yerde duyduğuma !!!” hissini veriyor. Albümde genel olarak bir tanışıklık hissi var sanki sizin favori albümler koleksiyonunuzda sizden habersiz yerini almış gibi. Eğer sizde David Bowie’nin Berlin’de takıldığı dönemlerdeki parçalarını yada Roxy Music tarzı şeyler seviyorsanız bu albümü koşarak alın, vitalic’in OK COWBOY ile daha önceden tanışmışsanız zaten durduğunuz hata! Çünkü size dinlemeden önce bir tiyo veriyim : Flashmob’da Vitalic sadece kendi müziğini geliştirmemiş bütün elektronik muzik genresi adına büyük bir adım atmış.

1 See The Sea (Red) 4:05
2 Poison Lips 3:52
3 Flashmob 4:26
4 One Above One 3:39
5 Still 5:26
6 Terminateur Benelux 3:51
7 Second Lives 4:26
8 Allan Dellon 3:09
9 See The Sea (Blue) 4:05
10 Chicken Lady 3:26
11 Your Disco Song 3:37
12 Station Mir 2099 4:47
13 Chez Septime 0:35


LA ROUX – LA ROUX























La Roux’la ilk tanışmamız Kitsune Maison Volume 6’da oldu. Ettienne De Crecy, Digitalism,Pnau,Fischerspooner gibi elektropop’un büyük isimlerinin arasında La Roux – Quicksand vardı. İngiliz Ellenaor Jackson ve synthcisi Ben Langmaid’in soundu gerçekten çok farklıydı. Avangart kuaförüyle ve soluk teniyle Elly albümdeki parçasıyla hemen internet üzerinden bloglarda konuşulmaya konuk olmaya başladı. Elly’nin sesi gerçekten dikkat çekiciydi Björk ve Karin Dreijer Andersson’ı andırıyor , Robyn’le nerdeyse aynı idi.
Gel zaman git zaman parçalar release oldu,klipler çekildi ve sonunda La Roux ikilisi ilk albümünü çıkardı. Asıl ilgiye çeken ama “Quicksand” parçası deil “İn For the Kill” oldu. Skream’in “Lets Get Ravey” mixi ise bu parçayı nerdeyse yaz boyu bütün eğlence mekanlarında çalınmasına araç oldu. Bizi La Roux’la haşır neşir eden diğer bir parça ise “Bulletproof” oldu. Parçada Beth Ditto’yu andıran bir ses ile Beth Ditto’ya karşı hepimizin içindeki “şevkat-i” okşadı.
İçinizde halen 80lere ve muziklerine dair bir şevkat veya merak varsa La Roux’un albümünü dinlemenizi tavsiye ederim.

1 In For The Kill 4:08
2 Tigerlily 3:24
3 Quicksand 3:05
4 Bulletproof 3:25
5 Colourless Colour 3:28
6 I'm Not Your Toy 3:18
7 Cover My Eyes 4:32
8 As If By Magic 3:51
9 Fascination 3:41
10 Reflections Are Protection 4:19
11 Armour Love 3:53
12 Growing Pains 3:27


FLIGHT OF THE CONCHORDS – I TOLD YOU I WAS FREAKY























Açık ve net konuşalım joke-rock’la pek hoşlaşmam ne Weird Al Yankovic nede Tenacious D albümünü sonuna kadar dinlemişliğim yoktur. Ama ! ama ! Bret McKenzie ve Jermaine Clement ikilisine (Flight of the Conchords) karşı koymak mümkün deil. Diğer müzikal komedi albümlerin aksine çok orjinal parçalar ve sizi herhangi bir zorlama olmadan gerçekten güldürücek şarkı sözleri yazmaktalar. HBO’daki Flight of The Conchords dizisinde bu şarkıları söylüyorlar ve bu şarkılar öyle senaryo ile uyumlu oluyoki artık kendi hayatımdada bazen referans olarak durumlara bu şarkıları söylemekten kendimşi alıkoyamıyorum. Aceba çok mu abartıyorum diye albümdeki bir kaç parçayı hiç diziyi izlememiş müzikal tercihleri farklı arkadaşlarıma dinlettim. Sonuç hiç deişmedi. İster “ We are Both in Love With a Sexy Lady” olsun (Usher/R Kelly’nin Samegirl parçasıyla dalga geçer olsun) ister “Ma Sugalumps” (Black Eyed Peas – My Humps) olsun arkadaşlarım yüksek kahkahalar attılar. Flight of the Conchords’a bi şans verin eğer begenirseniz 1. Sezonun şarkıları olan kendi adlı albümleri “Flight of the Conchords”’uda bir dinleyin hata diziyde izleyin !!! Yüksek derecede tavsiye edilir !!!!!

1 Hurt Feelings
2 Sugalumps
3 We’re Both In Love With A Sexy Lady
4 I Told You I Was Freaky
5 Demon Woman
6 Rambling Through The Avenues Of Time
7 Fashion Is Danger
8 Petrov, Yelyena and Me
9 Too Many Dicks [On The Dancefloor]
10 You Don’t Have To Be A Prostitute
11 Friends
12 Carol Brown
13 Angels



Deniz Agah

Hiç yorum yok: